Tavarataivas x Demos Helsinki:
OMA IHMISKOKEESI

Tavarataivas-elokuvassa näemme yhden version radikaalista elämäntapamuutoksesta. Omien elämäntapojesi päivittäminen kestävämmälle pohjalle ei tarvitse olla radikaalia luopumista – paljon vähemmälläkin saa jo positiivisia asioita aikaan. Muutos elämässäsi voi palkita sinut uusilla kokemuksilla, heijastua myönteisesti ihmisiin ympärilläsi ja vaikuttaa suoraan tulevaisuuteen.

Aloita oma ihmiskokeesi. Katso millaisen reaktion sinun kokeilusi herättäisi ystävissäsi ja mikä valintojesi laajempi vaikutus olisi. Ihmiskoe-generaattori kertoo myös vuoden 2050 ennakkonäkymät valitsemiesi sääntöjen teemoista.

IHMISKOE-GENERAATTORI
Sääntö 1
Sääntö 2
Sääntö 3
Sääntö 4
Oma sääntö
0% Ekotrippi

"Vaikka kulutustavaroiden ekologisuutta onkin hyvä miettiä, on tärkeää muistaa, että kaikkein suurimpia "tavaroita" ympäristökuormituksen kannalta ovat asuminen, liikkuminen ja ruoka. Tulevaisuuden suuntaa muutetaankin parhaiten suosimalla tiivistä ja energiatehokasta asumista ja rakentamista, joukkoliikennettä ja syömällä enemmän kasviksia ja kausiruokaa.

Kun noudatat viittä sääntöä, teet sen yksin ja se voi tuntua leikkimiseltä, turhauttavaltakin. Joten leikkimieliset sääntösi kannattaa jakaa ystävillesi, jolloin kokeestasi ja ajatuksistasi herää keskustelu. Tulevaisuudessa meidän on mahdollista rakentaa kestäviä ratkaisuja yhdessä. Huonon omantunnon kanssa on turha kärvistellä yksin, sillä ilmastonmuutoksesta huolestuneita on paljon ja ongelmat voidaan ratkaista! Hyvien tekojen tekemisestä pitää tehdä helppoa ja siihen tarvitaan joukkovoimaa.

Tämän sivuston tiedot ja ideat perustuvat SPREAD Sustainable Lifestyles 2050 -hankkeeseen, jossa pohditaan kestävien elämäntapojen levittämistä ja vähähiilistä tulevaisuutta. Tiedot sivulle on koonnut SPREAD-hankkeessa mukana oleva ajatushautomo Demos Helsinki. Sääntöjen yhteydessä voit lukea yksittäisiä nostoja kestävästä tulevaisuudesta 2050, mutta miten tähän päädyttiin? Tutustumalla hankkeen kotisivuihin tästä näet matkan vuodesta 2013 vuoteen 2050.

Generaattorissa on mukana myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja heidän vinkkejään sääntöjen oheen.